Hannah Carin Noelius
- bloggar om författarlivet -

Att beröra och uppröra med en berättelse

2023-10-19För dig som har läst mina tidigare böcker så är det här den första, helt fiktiva berättelsen (även om man som författare alltid hämtar en del från egna erfarenheter). Det är ett drama; en bok om passionens lidelser och lidanden. Om sökandet efter sig själv genom sensualitet och sexualitet. Det är en berättelse som börjar i en otrohetsaffär och som beskriver hur längtan efter kärlek kan driva fram både det ädla och det råa i människan. Här lämnas inget osagt. I huvudpersonernas egna berättelser skymtar deras barndom, präglingar, sår och mönster fram som blir avgörande för deras val. Det är en bok om svek, lögner, svartsjuka och ånger som så småningom övergår i insikter, mognad och försoning.
Någon har sagt att det var "lite väl mycket sex för dennes smak" och någon annan "att det var jobbigt att läsa om den otrognes, ihållande skuldkänslor." - om än båda två tyckte om boken som helhet. Summan av respons från de som har läst och hört av sig är hittills fin. "Hög igenkänning", "bladvändare", "spännande" och "tänkvärd" är några nyckelord.
Men det är verkligen ingen feelgood! Fick jag skapa en ny genre så kanske det skulle vara "be-good". Inte därför att alla skilsmässor är fel. Om än en del kan vara förhastade är andra nödvändiga. Men "be-good" skulle i så fall avse att vara ärlig, att våga visa sin sårbarhet, att ha förståelse för varandra, att kommunicera och ta hand om situationen på ett moget sätt. Inte minst för barnens skull.

Och OBS: Jag vill med boken både beröra och uppröra! Medvetet vill jag provocera; ett ord vars djupaste betydelse är att VÄCKA.
Väcka till eftertanke om våra egna värderingar, moral och etik. Väcka tankar kring den tunna skiljelinjen mellan självförverkligande och självdestruktivitet. Jag vill "bråka lite" med begreppet "lyckliga skilsmässor och bonusfamiljernas liv", inte minst genom att ge barnen, i den här splittrade familjen, plats i berättelsen.


För ett tag sedan läste jag en intervju med Lotta Lundgren (Erik Haags nya partner) där hon medgav att: "Skilsmässor och bonusfamiljer är inte plättlätta saker att hantera. Jag är den sista att skriva under på 'happy, happy manifestet. Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap."
Jag är den första att hålla med Lotta och det är precis vad jag, med boken, vill belysa. Jag har önskat att skriva den här boken i bortåt trettio år och alltid förundrats över hur lite som talas om hur svårt detta ämne är.
Och jag känner mig jättemodig som nu har gett ut denna ocensurerade berättelse om tre vuxna personers livsval och hur de drabbade barnen påverkas.

Den går fint att beställa direkt av mig: carin@conspirito.se
Fr 1 nov rev pris till 274 kr + porto 66 kr = 340 kr
Som gåva får du välja en av två tidigare utgivningar: 1) "Fallfrukt & Stjärnfall" eller 2) "Famnar av liv"
Det går också fint att swisha till 123 315 55 61
Kom då ihåg att skriva namn, adress + siffran 1 eller 2 om du önskar en bok som gåva.

//Carin

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: