Hannah Carin Noelius
- bloggar om författarlivet -

Ytterligare ett råmanus ligger utskrivet

2024-06-23

 

Igår skrev jag ut 227 boksidor (just nu drygt 41000 ord) på det råmanus som jag skrev på i Nerja under maj. Idéen och stommen fanns där redan när jag åkte men där tog historien form. Först tänkte jag att arbetstiteln var "Möt mig mellan tiden och evigheten", men sakta men säkert har en titel som jag tycker är mjukare vuxit fram "I En Annan Värld". Så det får vara arbetstiteln så länge.
För mig dyker också, förr eller senare, en omslagsidé upp. En bild som hjälper mig att skapa den stämning jag vill i berättelsen. Det här är en första idé för att beskriva hur Cecilia lever med tanken om att parallella världar som en realitet, vilket många forskare inom modern kvantfysik också hävdar som en verklighet.
Men är det parallella världar eller bara drömmar och fantasier som Cecilia lever med och i?
Eller är det faktiskt som Platon, redan för tvåtusen år sedan sa, att verkligheten rymmer mycket mer än vad vi kan uppfatta med blotta ögat!
För Cecilia är jämsides världar en väg till större frihet och det ger henne "rätten" få ut mer av livet än vad enbart det synliga och påtagliga erbjuder.
Är det en flykt eller en tillflykt? Är det saga eller verklighet? Eller båda dera?

Den här bokens tillkomst dröjer, men förhoppningsvis kommer den ut 2025!

Nu finns storyn från början till slutet klart, nu börjar det stora redigeringsarbetet, att lägga till och dra ifrån, att förfina och att brodera på bokens varp och väv....
Säkerligen ett arbete för september i Nerja.

Ha en fin sommar!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: